Coronavirus – Huisartsenpraktijk de Linie – APELDOORN
Uw huisarts in Apeldoorn
Naast informatie over de praktijk zijn er verschillende formulieren en diensten voor u beschikbaar!

Online regelen

Coronavirus

Coronavirus

 

Sinds 3 december 2021 kun je een zelftest gebruiken bij aan verkoudheidsklachten, een kuchje of keelpijn. Test je positief, maak dan een afspraak bij de GGD om de uitslag te laten controleren.

Bij met name koorts en/of benauwdheidsklachten maakt u een afspraak voor een test bij de GGD.

De zelftesten kunnen niet gebruikt worden voor het opheffen van quarantainemaatregelen. Daarnaast adviseren we kwetsbaren en mensen die werken of contact hebben met kwetsbaren altijd een testafspraak te maken bij de GGD.

Het kan in de praktijk voorkomen dat u klachten heeft die voor u niet meteen als corona klinken maar dat de huisarts u wel adviseert om een test bij de GGD te laten doen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Mocht u twijfelen of u getest moet worden mag u altijd de praktijk bellen voor advies.

Wilt u op het spreekuur gezien worden met koorts en/ of benauwdheidsklachten zal de huisarts altijd vragen of u bij de GGD getest bent. De huisarts wil geen risico lopen om corona te krijgen en de praktijk dus te moeten sluiten.

Bent u corona positief getest?

Mocht u corona hebben dan kunt u nog steeds met uw vragen bij de huisarts terecht. Als wij weten dat u corona heeft, kunnen we goede voorzorgsmaatregelen treffen zodat de huisarts en de medewerkers u veilig zorg kunnen bieden.


Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.